-->

新東方網>大學教育>四六級>四六級模擬試題>六級模擬>正文

2022年6月英語六級仔細閱讀模擬題

2022-02-22 21:01

來源:

作者:

  Questions 61 to 65 are based on the following passage.

  Small increases in temperature found to add power to storms in the Atlantic.

  Hurricanes that form in the Atlantic Ocean are expected to gain considerable strength asthe global temperature continues to rise, a new study has found.

  Using modeling data focused on the conditions in which hurricanes form, a group ofinternational researchers based at Beijing Normal University found that for every 1.8°F ( 1℃ )rise of the Earth's temperature, the number of hurricanes in the Atlantic that are as strong orstronger than Hurricane Katrina will increase twofold to sevenfold.

  Hurricane strength is directly related to the heat of the water where the storm forms. Morewater vapor in the air from evaporating ocean water adds fuel to hurricanes that build strengthand head toward land.

  Hurricane Katrina is widely considered the measure for a destructive storm, holding themaximum Category 5 designation for a full 24 hours in late August 2005. It lost strength as itpassed over the Florida peninsula, but gained destructive power fight before colliding withNew Orleans, killing more than 200 people and causing $ 80 billion in damage.

  The study points to a gradual increase of Katrina-like events. The warming experiencedover the 20th century doubled the number of such debilitating(將人類摧垮的)storms. But theongoing warming of the planet into the 21st century could increase the frequency of theworst kinds of storms by 700 percent, threatening coastlines along the Atlantic Ocean withmuitiple Category 5 storms every year.

  "Our results support the idea that changes in regional sea surface temperatures is theprimary cause of hurricane variability," said Aslak Girnstead, a researcher with the Center forIce and Climate at the University of Copenhagen. The large impact of small sea-surfacetemperature increases was more than Girustead and his colleagues had anticipated. Theentire study was published in the Proceedings of the National Academy of Sciences.

  Global temperatures have steadily increased, making the past decade the warmest onrecord. Earlier this year, climate researchers reported that the Earth's temperatures have risenfaster in the last century than at any point since the last ice age, 11,300 years ago. Theprimary cause, a couseusus of scientists has said, is the rising emissions of greenhousegases like carbon dioxide and methane.

  Past hurricanes have supported the study's finding that global temperature rise is linkedto more destructive storms. According to the National Center for Atmospheric Research, whilethe frequency of storms doesn't appear to have increased, the percentage of strong ones hasrisen sharply over the past few decades. The trend may be similar further back in time, butcomprehensive hurricane data doesn't exist.

  61. According to the team of international researchers based at Beijing Normal University,the rise of the Earth's temperature is likely to cause

  A.the coming of ice age

  C.more Katrina-like or worse hurricanes

  B.less intense hurricanes

  D.more greenhouse gases in the atmosphere

  62. The ocean water in the region where the storm forms

  A.is heating the hurricanes

  B.evaporates and becomes fuel

  C.heads toward land

  D.turns into water vapor that makes hurricanes stronger

  63. Which of the following statement is TRUE about Hurricane Katrina?

  A.It did not lose its strength as it moved.

  B.It claimed over 200 people's lives.

  C.It caused 80 billion dollars loss for Florida peninsula.

  D.It lasted for full 24 hours.

  64. What result can regional sea surface temperature changes produce?

  A.Hurricane changes.

  C.Global warming.

  B.Increasing greenhouse gas emissions.

  D.Destructive hurricanes.

  65. It can be inferred from the passage that

  A.there is no link between greenhouse gas emissions and destructive storms

  B.reduction of greenhouse gas emissions may reduce destructive storms

  C.the higher percentage of strong ones rose as more hurricanes appeared

  D.past records on hurricanes included everything needed

  參考答案

  61.C)。本題考查地球溫度上升帶來的變化。定位句提到“地球溫度每上升l.8華氏度(1攝 氏度),那么大西洋中強度可匹敵甚至勝過卡特里娜颶風的颶風數量會增加兩倍乃至七倍”,故C)“更多像卡 特里娜那樣或是更糟糕的颶風”為答案。

  62.D)。本題考查對颶風形成的區域中海水情況的理解。定位句提到“從海洋中蒸發到空氣中的水分越多,那么颶風的威力就越強,然后會直撲陸地”,故D)“蒸發成水蒸氣,使得風暴威力增強”為答案。

  68.B)。本題考查颶風卡特里娜的細節。定位句提到“卡特里娜颶風在抵達新奧爾良州之前 威力大增,其巨大的破壞力致使200余人喪生,并造成了800億美元的經濟損失”,故答案為B)。

  64.A)。本題考查局域海面溫度的變化對颶風造成的影響。根據定位句,局域海面溫度的變化是颶風變化的主要原因,故答案為A)。

  65.B)。由倒數第二段最后一句和最后一段的第一句可知,全球變暖是由溫室氣體大量排放引起的,而全球變暖和破壞性風暴頻率變高之間存在聯系,由此可推知,減少溫室氣體排放,或可緩解全球變暖的趨勢,從而減少破壞性風暴的發生頻率,故答案為B)。

官方微信:四六級小助手 (微信號:koolearncet

四六級查分、四六級資料、海量備考素材! 掃描左側二維碼,免費領取

資料下載

  • 四六級精選考試大綱詞匯

    3342次下載 點擊下載
  • 四六級閱讀精華資料

    2621次下載 點擊下載
  • 四六級寫作精華資料

    4734次下載 點擊下載
  • 12月四六級翻譯預測(全)

    11854次下載 點擊下載
  • 12月四六級作文預測(全)

    11391次下載 點擊下載
  • 12月四六級預測
    模擬卷含聽力

    13291次下載 點擊下載
名稱名稱
300次下載

微信掃碼關注"四六級小助手"服務號

即可立刻獲??!

猜你喜歡

  • 動態
  • 報考
  • 成績
  • 輔導

          新東方英語四六級輔導專區

          班級名稱 上課地點 上課時間 費用 詳細

          焦點推薦

          版權及免責聲明

          凡本網注明"稿件來源:新東方"的所有文字、圖片和音視頻稿件,版權均屬新東方教育科技集團(含本網和新東方網) 所有,任何媒體、網站或個人未經本網協議授權不得轉載、鏈接、轉貼或以其他任何方式復制、發表。已經本網協議授權的媒體、網站,在下載使用時必須注明"稿件來源:新東方",違者本網將依法追究法律責任。

          本網未注明"稿件來源:新東方"的文/圖等稿件均為轉載稿,本網轉載僅基于傳遞更多信息之目的,并不意味著贊同轉載稿的觀點或證實其內容的真實性。如其他媒體、網站或個人從本網下載使用,必須保留本網注明的"稿件來源",并自負版權等法律責任。如擅自篡改為"稿件來源:新東方",本網將依法追究法律責任。

          如本網轉載稿涉及版權等問題,請作者見稿后在兩周內速來電與新東方網聯系,電話:010-60908555。

          熱搜關鍵詞
          俄罗斯一级婬片A片AAA毛片_国产一级婬片A片AAA毛片A级